زندگی > تغذیه و آشپزی

ماهی شکم‌پر یلدایی با سبزیجات معطر شمالی؛ مهمونی واقعی زیر پوست ماهی


همشهری آنلاین- خدیجه نوروزی: برای درست کردن ماهی شکم پر قراره قدم‌به‌قدم پیش بریم، بدون سختی، بدون پیچیدگی؛ فقط با یه دستور واضح و قابل اعتماد. البته با مدلی که سبزی‌های معطر شمال، گردو، رب‌انار و سیر توش یه تیم حرفه‌ای درست می‌کنن. همین ترکیب ساده، عطر یلدا رو از فر می‌کشه بیرون.
برو آماده شو چون این ماهی، رسماً جای خودش رو توی سفره یلدات ثابت می‌کنه.

بیشتر بخوانید:

انارپلو ؛ غذای خوش رنگی که یلدا را به خانه‌تان می‌آورد

ماهی شکم‌پر یلدایی با سبزیجات معطر شمالی؛ مهمونی واقعی زیر پوست ماهی

مواد لازم (برای ۴ نفر)

• ماهی تازه (سالمون یا سفید): ۱ عدد متوسط
• سبزیجات معطر شمالی (گشنیز، جعفری، نعنا، کمی چوچاق اگه داشتی): ۲ پیمانه ساطوری
• گردوی خرد شده: نصف پیمانه
• رب انار ترش یا ملس: ۲ – ۳ قاشق غذاخوری
• سیر رنده‌شده: ۲ حبه
• پیاز متوسط رنده‌شده: ۱ عدد
• نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به‌میزان لازم
• روغن یا کره: ۲ قاشق غذاخوری
• آبلیمو یا آب نارنج: ۲ قاشق غذاخوری
• چند برش لیمو یا نارنج برای داخل و روی ماهی

طرز تهیه

۱) آماده‌سازی ماهی

ماهی رو خوب می‌شوری و خشک می‌کنی.

این مرحله معمولاً ماهی یه نگاه ملتمسانه می‌کنه، ولی ما محکمیم؛ یلدا نزدیکه!

یه مقدار نمک، فلفل و کمی آبلیمو به داخل و بیرونش می‌مالی تا خوش‌طعم بشه.

۲) درست‌کردن مواد داخل شکم ماهی

تابه رو گرم کن.

روغن یا کره رو بریز و پیاز رنده‌شده رو کمی تفت بده.

وقتی پیاز نرم شد، سیر وارد میشه_مثل همون رفیق رک و صادق که همیشه بوی حضورش مشخصه.

یک دقیقه که گذشت، سبزی‌های شمالی(گشنیز، جعفری، نعنا، کمی چوچاق اگه داشتی) رو اضافه کن.

بوش که بلند شد، انگار صاف تو دل جنگل‌های بارونی گیلانی‌.

حالا گردوی خرد شده رو بریز—اینجا گردو مثل فردی ظاهر میشه که کت‌وشلوار پوشیده و میگه:
«من مسئول باکلاس‌کردن غذام.»

بعدش نوبت رب اناره؛ باهاش قهر نکن، اگه زیاد ترش بود یه قاشق کوچک شکر اضافه کن.

نمک، فلفل سیاه و کمی زردچوبه رو هم قاطی کن.

چند دقیقه با حرارت ملایم تفت بده تا ترکیب جا بیفته.

۳) پر کردن شکم ماهی

شکم ماهی رو با همین مواد پر می‌کنی.

نه خیلی شل، نه تا مرز ترکیدن!

چند برش لیمو یا نارنج هم بذار وسطش که طعم رو کامل کنه.

اگه بخوای حرفه‌ای‌تر بشه، دو سه تا برش از مواد رو روی ماهی هم پخش کن.

۴) پخت در فر

فر رو روی ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کن.

ماهی رو توی یه سینی چرب‌شده بذار و روش کمی فویل بکش.

۳۰ تا ۴۰ دقیقه زمان بدی کافیه.

ده دقیقه‌ آخر فویل رو بردار تا ماهی یکم سرخ‌سوخته و جذاب بشه.

وقتی بوش پیچید…

می‌فهمی آشپزخونه‌ت رسماً شمال رو تصاحب کرده. نوش جونت.

«ماهی شکم‌پر یلدایی؛ یه لقمه‌ش کافیه که یلدا رو از تقویم بکشی بیرون و بذاری سر سفره.»

ماهی شکم‌پر یلدایی با سبزیجات معطر شمالی؛ مهمونی واقعی زیر پوست ماهی



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا